INGREDIENTES (para 4 persoas comedoriñas):
- 6 ovos da casa (Non o intentedes facer cos comprados, non nos responsabilizamos do resultado)
- 1/2 kg de fariña de trigo
- 1l. de auga
- Touciño
- Sal
TAMÉN IMPRESCINDIBLE:
- 1 tixola grande de ferro
- 1 fonte de porcelana
- Habilidade para facer voltear as merendas
ELABORACIÓN:
Bater os ovos e ir agregando aos poucos a fariña, incorporando tamén a auga e o sal. Ligar ben todo. Debe quedar un amoado un pouco máis gordo que para as filloas.
Namentres, ir cortando o touciño en liscas finas e poñéndoas na tixola de ferro ao lume para facer os torriscos.
De alí a uns minutos, voltear polo aire para que se faga polo outro lado. Cando estea feita polos dous lados, retirar da tixola e colocar na fonte de porcelana. Repetir ata rematar o amoado. Debería dar para unhas 4 ou 5 merendas (unha por comensal).
Sinxela, verdade? Xa non tedes excusa para non facela. E se non sodes quen de volteala polo aire, non pasa nada; as cociñeiras de merendas de Aiazo faranvos unha non, centos de demostracións na próxima edición da Festa da Merenda de Aiazo o 13 de abril deste ano.



Ningún comentario:
Publicar un comentario